fbpx

DE WAARHEID OVER HAARUITVAL BIJ VROUWEN HAARUITVAL

haaruitval vrouwen

Haaruitval wordt over het algemeen gezien als “een mannenzaak”. Maar dat is helemaal verkeerd. Haaruitval bij vrouwen is een groot probleem. Er wordt zelfs aangenomen dat bijna 50 miljoen Amerikaanse vrouwen te kampen hebben met een vorm van haaruitval.

Het worstelen met dunner wordend haar kan voor vrouwen heel frustrerend en emotioneel zelfs nog verwoestender zijn dan voor mannen. Waarom? Simpelweg omdat het niet zo gewoon wordt gevonden of verwacht. Er wordt niet zo openlijk over gesproken.

Volgens onze medestander, Dr. Alan Bauman, “wordt haaruitval bij vrouwen te weinig gerapporteerd, te weinig behandeld, en krijgt het niet altijd het respect en medeleven dat het verdient, zelfs niet van artsen”.

We spraken met Giselle, een 32-jarige stewardess die onlangs merkte dat haar haar bij de slapen dunner werd. Ze vertelde ons dat van haar als stewardess altijd wordt verwacht dat ze er op haar best uitziet. En haar haar is geen uitzondering. Maar tot die dag had ze er nooit veel over nagedacht. Haarverlies bij vrouwen komt bij veel voor en is gelukkig op te lossen. Er zijn meerdere oorzaken van haaruitval zoals stress en ouderdom. Alle vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval, je bent dus zeker niet de enige. In de meeste gevallen gaat het om alopecia areata.

DE ONTDEKKING VAN DE MIDDERNACHTVLUCHT

Haarverdunnende Oplossing Voor Vrouwe

Terwijl ze mensen op de middernachtvlucht hielp, werd ze opgeroepen door een vrouw die hulp nodig had met haar passagierslampje. Het trilde waardoor ze haar boek niet kon lezen. Giselle bood haar aan van stoel te veranderen naar een lege stoel met een goed werkend lampje. De dame stemde gelukkig in. Toen zij ging zitten en haar lampje boven aan deed, merkte Giselle het. Het haar bij haar slapen was bijna verdwenen. En deze vrouw was niet meer dan twee jaar ouder dan zij.

Het besef deed haar schrikken. Was zij ook dunner aan het worden? Ze haastte zich naar de badkamer en was geschokt door wat ze zag. Ze had haar gebruikelijke werkkapsel in model, een strakke, hoge paardenstaart. En ja, haar slapen waren zichtbaar. Het was niet super opvallend, maar het was er.

Nu zag ze het, en ze kon er niet meer blind voor zijn. Al snel begon ze er over te stressen, en was ze ervan overtuigd dat het steeds meer opviel sinds ze het had gezien. Giselle kwam in de zogenaamde vicieuze cirkel terecht.

Als je merkt dat je haar dunner wordt, ga je erover stressen. En dan, als gevolg van die stress, kun je beginnen met je haar sneller dunner te maken of te verliezen. Dit kan zorgen voor nog meer kale plekken.

Vrouwe Haarverdunnende Oplossing

Giselle was wanhopig. Ze wilde niet geobsedeerd raken door iets dat alleen natuurlijk was, maar ze gaf wel om haar uiterlijk. En toen vond ze ons. Hair Fibers waren haar remedie. Al snel nadat ze ze begon te gebruiken, voelde ze zich zelfverzekerder en zorgelozer.

“Het was zo’n snelle oplossing. Ik gebruik ze elke dag na het stylen van mijn paardenstaart en ik voel me er zo veel beter door. Het uitdunnen is niet te zien! Ik heb er eindelijk geen obsessie meer voor,” zegt ze.

ROCK JE HAAR!

Haarvezels zullen haar dunner wordende haar misschien niet doen hergroeien, maar ze voelt zich nu wel sterker. Ze heeft er haar zelfvertrouwen door teruggewonnen. En voor haar is dat goed genoeg. Haaruitval bij vrouwen is natuurlijk, maar het is hoe je ermee omgaat dat het verschil maakt!

Haaruitval bij mannen is wel bekend en meer geaccepteerd dan bij vrouwen maar beide hebben last van haaruitval. Het mannelijke hormoon werkt anders door telogeen effluvium en diffuse haaruitval ook. Probeer haarvezels enkele maanden en je zult zien dat je veel beter in je vel zal zitten!