fbpx

HAAR VERLIEZEN TIJDENS LOCKDOWN, EN HOE HET TE FIXEN

Dus je wordt betrapt in het huis terwijl je probeert om te gaan met de nieuwe normaliteit. Net als iedereen, toch? Je maakt je klaar voor die Zoom-vergadering, ruimt op en doet je haar in orde als je het plotseling merkt. Je borstel zit vol haarlokken. Wat is er gebeurd? U verliest haar tijdens lockdown. Nee, je bent niet de enige. Wij zijn er ook geweest.

Haarverlies tijdens lockdown is een 2020-trend geworden waar we zeker niet blij mee zijn. Als dit op jou van toepassing is, lees dan verder om te ontdekken waarom dit gebeurt en hoe je de controle over je haar kunt terugkrijgen.

In de afgelopen maanden sinds het begin van de COVID-19-pandemie hebben experts op het gebied van haaruitval en haarherstel een verontrustend patroon opgemerkt: meer mensen hebben gemeld dat ze haar verliezen tijdens lockdown. Sommige van deze gevallen hebben zich echter gemanifesteerd als een langdurig symptoom van de ziekte zelf.

Haarverlies door COVID-19 is een realiteit waarmee velen die de ziekte hebben ondergaan, worden geconfronteerd. Maar coronavirus of niet, haaruitval is ontegensprekelijk een van de meest onaangename bijwerkingen van deze pandemie geworden.

De ontstekers …

Door de onzekerheid in onze huidige mondiale situatie zijn velen van ons steeds kwetsbaarder geworden voor mentale stress.

Het maakt niet uit of u financiële problemen heeft, een baan kwijtraakt of in extreme eenzaamheid verkeert, we worden allemaal gedwongen om veel mee te maken. Het is geen wonder dat deze mentale belasting ook onze fysieke toestand heeft aangetast.

High stress levels can cause hair loss

1. Stress

Haarverlies als gevolg van stress, medisch Telogen Efflevium genoemd, treedt op wanneer het haar verschuift van een groeifase naar een rustfase. Dit vindt plaats ongeveer 3-6 maanden na een “trigger”, die zowel fysiek als psychologisch kan zijn. Veel voorkomende triggers zijn onder meer het ervaren van hoge koorts, een chronische ziekte, een grote operatie, ernstige emotionele stoornissen, bloedarmoede, crashdiëten, hypothyreoïdie of medicijnen.

Hoewel we de neiging hebben om met kleine stressfactoren in ons dagelijks leven om te gaan, lijdt het geen twijfel dat deze zeker zijn ontstaan door deze pandemie.

De grootste trigger voor de voortdurende haaruitval is echter de stress die ontstaat bij het opmerken van de haaruitval. Wanneer we beginnen te merken dat we haar verliezen, stijgt ons stressniveau, waardoor er nog meer haar uitvalt. 

Deze vicieuze cirkel is waar de meeste mensen vast komen te zitten wanneer ze voor het eerst tekenen van haaruitval opmerken. Een manier om het te doorbreken, is door te overwegen producten te gebruiken die de zichtbaarheid van die kale plekken onmiddellijk verminderen.

Gun uzelf een pauze van de stress die wordt veroorzaakt door het zien van deze kale plekken. Hierdoor geef je je haar de kans om terug te keren naar de natuurlijke groeifase. Geen onnodige extra stress.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Hoe om te gaan met stress en haaruitval te voorkomen?

2. Ziekte

Als we ziek worden – met of zonder COVID-19 – worden onze lichamen gevoeliger voor ontstekingen, wat op zijn beurt haaruitval versnelt. Als we ziek zijn, kunnen we gemakkelijk overgaan van een regelmatig verlies van 100 haren per dag naar honderden haren in slechts één dag. Het goede nieuws over dit type haarverlies is dat het naar verwachting tijdelijk is en vanzelf verdwijnt in een periode van 6-9 maanden.

Haaruitval wordt vrij vaak gezien bij vele soorten virussen en nasleep van infecties. “Als je een virale of andere infectie hebt, en vooral met bijbehorende koorts, is haaruitval een van de bekende veelvoorkomende gevolgen”, stelt dr. Alan J. Bauman, chirurg voor haarherstel.

3. Veranderingen in voeding

Geloof het of niet, ons lichaam verbruikt veel energie om haar te produceren. Elke verstoring in de hoeveelheid voedingsstoffen die we leveren, kan de hoeveelheid en kwaliteit van haarzakjes in onze hoofdhuid beïnvloeden. Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te houden dat rijk is aan vitamines en mineralen die gezond groeiend haar stimuleren.

4. De lockdown – letterlijk

Door de recente verstoringen van onze levensstijl hebben ons lichaam en onze geest zich moeten aanpassen aan een nieuwe manier van leven. Voor mensen die vroeger dagelijks buiten waren, heeft de vermindering van vitamine D een aanzienlijke invloed gehad op hun algehele lichaamsbouw en mentale toestand.

Drastische veranderingen in onze routine kunnen schadelijke effecten veroorzaken, niet alleen in ons haar, maar ook in onze andere orgaansystemen. Daarom moeten we, zelfs tijdens lockdown, proberen om kleine rituelen te houden die ons een gevoel van innerlijke rust geven.

Let your hair down to release stress

Zal het stoppen met uitvallen?

Het goede nieuws over dit haarverlies tijdens de lockdown-trend is dat het vanzelf moet verdwijnen naarmate de normale haarcyclus terugkeert. Houd er rekening mee dat dit tot 6 maanden kan duren, afhankelijk van uw gezondheidssituatie en hoe goed u de aanbevelingen van een specialist opvolgt. In elk geval is het belangrijk dat u met uw arts praat om ijzertekort of schildklieraandoeningen uit te sluiten.

Enkele stappen die u kunt nemen om verdere haaruitval te voorkomen zijn:

Je haar laten zakken. Als je haar zwak is, is het al vatbaarder voor gemakkelijker breken en vallen. Dit is wanneer u kapsels moet verwijderen die meer stress en spanning aan uw haarzakjes kunnen toevoegen. Laat het vrij! Als het eenmaal wat meer kracht heeft gekregen, kun je teruggaan naar je favoriete haardos

– Wees voorzichtig met je hoofdhuid. Het verzorgen van uw hoofdhuidgezondheid is net zo belangrijk als het zorgen voor uw dagelijkse inname van voedingsstoffen. Vermijd agressieve, schrobben formules en kies in plaats daarvan lichtgewicht alternatieven die uw hoofdhuid reinigen en voeden.

– Kies voor instellingen op laag vuur tijdens het stylen. Ja, we weten hoe snel en gemakkelijk een beetje styling met onze lokken kan doen. Maar als we ermee overboord gaan, kan hitte in een mum van tijd de gezondste haren beschadigen. Gebruik je stijltang in de laagst mogelijke warmte-instelling. Of neem indien mogelijk een paar dagen vrij.

– Houd het stressniveau laag. Denk eraan om een pauze te nemen! Hoe laag onze cortisolspiegels zijn, hoe meer energie we nodig hebben om sterk, gezond uitziend haar te produceren.

PS: We are ‘hair’ for you.

Zie je wat we daar hebben gedaan? Grappen terzijde, we staan echt voor je klaar. Hoewel haaruitval van invloed kan zijn op uw zelfvertrouwen en zelfrespect, is er geen reden waarom u het zelf zou moeten aanpakken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u of iemand die u kent geïnteresseerd is in een haarcontrole. Of, als u alleen advies zoekt over oplossingen voor haaruitval voor mannen en vrouwen.

Sara Hogan, MD, een klinische instructeur gezondheidswetenschappen aan de David Geffen School of Medicine aan de UCLA, zegt: “Haaruitval kan een groot deel van iemands geest bezighouden omdat ons haar iets is dat we zien. Het maakt vaak deel uit van onze identiteit en hoe anderen ons zien. “

Tegenwoordig hebben veel klinieken COVID-19-ondersteuningslijnen geïmplementeerd om diegenen te helpen die te maken hebben met de fysieke en emotionele effecten van lockdown. U kunt de dichtstbijzijnde kliniek bij u in de buurt opzoeken via The International Alliance Hair Restoration Surgeons.

Als je van radioshows houdt, kijk dan eens naar Spencer Kobren’s The Bald Truth, waar je belangrijke inzichten krijgt over alles wat met haarverlies te maken heeft. Van het laatste nieuws tot de meest gedurfde gesprekken over mannen uit het echte leven die met haarverlies te maken hebben.

Haarverlies tijdens lockdown kan een zeer ongemakkelijke, onverwachte ervaring zijn. Maar onthoud, wij zijn haar voor jou! Het enige dat je hoeft te doen, is contact opnemen.

Geef een reactie