fbpx

HOE MENSEN DENKEN OVER MANNEN MET DUNNEND WORDEND HAAR.

Wist je dat mannen met een vollere haardos eerder voor een baan worden uitgekozen dan mannen met tekenen van kaalheid? Of dat de haarlijn van sommige mannen, wanneer ze terugwijken, ervoor kan zorgen dat ze minder benaderbaar lijken? Ja, dat weten we. Het is niet eerlijk! Dit is hoe mensen mannen zien met dunner wordend haar.

Het maakt niet uit of u momenteel haaruitval heeft of niet, het is waarschijnlijk dat uw haarsituatie een aanzienlijke invloed heeft gehad op hoe anderen u zien. Dit geldt vooral op de werkvloer. Lees verder om te ontdekken hoe mensen mannen met dunner wordend haar zien en hoe dit hun zelfbeeld en zelfvertrouwen beïnvloedt.

Een Canadese studie uitgevoerd in het jaar 2000 onderzocht de effecten van haarverlies bij het zoeken naar een baan. Het bleek dat 41% van de mannelijke kandidaten met een volle haardos werd geselecteerd voor een interview, terwijl slechts 27% van de kale mannen dat was. Nu, bijna 20 jaar later, is dit nog steeds een probleem.

“Mannen met vollere kapsels lijken succesvoller en meer benaderbaar.”

Een recente studie uit 2016 heeft uitgewezen dat een vollere haardos een verschil maakt in hoe mensen je zien. Onderzoekers van de John Hopkins University vroegen een groep mensen om foto’s te vergelijken van 122 mannen voor en na een haartransplantatie.

Zelfs terwijl ze naar dezelfde mannen keken, beoordeelden mensen in de studie mannen na hun haartransplantaties als succesvoller, jeugdiger, aantrekkelijker en benaderbaarder.

In een recente volkstelling van Dove zeiden 8 op de 10 mannen dat hun haar er professioneel uitziet, dat het er belangrijk uitziet en dat hun haar hen helpt om zich zelfverzekerd te voelen. Daarom verklaarden de meeste van deze mannen dat ze zich minstens één keer in hun leven beoordeeld hebben gevoeld op hoeveel haar ze op hun hoofd hebben.

Leeftijdsdiscriminatie en haardiscriminatie blijven opduiken als een echt probleem op de werkplek. In een interview uitgevoerd door Bulletproof Founder, Dave Asprey, bespreekt haarchirurg Dr. Alan J. Bauman hoe het herstellen van de natuurlijke haarlijn of het afsterven van grijze haren een decennium aanzienlijk kan toevoegen aan iemands carrière in het bedrijfsleven.

hair loss due to stress

Stress en haarverlies.

Wat echter ironisch is, is dat het hebben van een dikke haardos je kan helpen om vooruit te komen, maar de meeste mannen in topfuncties worden beschouwd als meer vatbaar voor haarverlies door stress dan hun jongere tegenhangers. Haaruitval door stress is de laatste jaren enorm populair geworden. Wanneer we beginnen te merken dat we haar verliezen, gaat ons stressniveau omhoog. Deze stress zorgt ervoor dat er nog meer haar uitvalt.

Deze vicieuze cirkel is waar de meeste mensen vastlopen wanneer ze voor het eerst tekenen van haaruitval opmerken. Een manier om dit te doorbreken is door te overwegen producten te gebruiken die de zichtbaarheid van de kale plekken of het dunner worden van het haar onmiddellijk verminderen. Terwijl u uzelf een pauze geeft van de stress die wordt veroorzaakt door het visueel ervaren van deze kale plekken, helpt u ook uw haar terug te keren naar de natuurlijke groeifase. helping your hair return to its natural growth phase.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Hoe om te gaan met stress en mannelijke kaalheid te voorkomen.

sexy bald man

Het draait allemaal om zelfvertrouwen!

Studies hebben ook aangetoond dat “mannen met dun haar” hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen hebben verminderd, evenals een meer zelfbewust gedrag. Met andere woorden, hoe mensen mannen met dunner wordend haar zien, heeft ook invloed op de perceptie van deze mannen van zichzelf.

Wat belangrijk is, is dat voor kale mannen of voor mensen met een volle haardos uiteindelijk zelfvertrouwen het belangrijkste is. Dus als je een man bent die zijn haar verliest, is het belangrijk om te bepalen wat je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten. Je kunt besluiten om alles af te scheren, lasertherapie in te gaan of te kiezen voor eenvoudigere, minder ingrijpende en goedkopere oplossingen zoals “de twee minuten durende transplantatie”.

Hoewel er geen definitieve oplossing is tegen haarverlies bij mannen is, zijn er zeker stappen die u kunt nemen. Haarverlies bij jonge mannen komt vaker dan ooit voor als gevolg van factoren zoals stress die de normale haargroeisnelheid beïnvloeden. Weet dat het absoluut geen schande is om het vroeg in je leven te moeten ervaren.

Alle behandelingen die we hier noemen kunnen u helpen bij het verminderen van het dunner wordend haar en het herstellen van uw zelfvertrouwen. Het komt allemaal neer op wat uw arts aanbeveelt, maar vooral op datgene waar u zich prettiger bij voelt.

Sommige mannen die mannelijke kaalheid ervaren, voelen zich ongelooflijk zelfverzekerd in hun uiterlijk. Het bevalt hen heel goed! Anderen hebben misschien het gevoel dat hun kaalheid, en hoe mensen mannen met dunner wordend haar op de werkplek in het algemeen zien, hen in hun carrière tegenhoudt. Wat uw geval ook is, weet dat u altijd alternatieven heeft om u te helpen bij het omgaan met uw haarverliespatroon. En wij, bij Hairatin, zijn hier om te helpen. Altijd.