fbpx

NIET ALLE HAIR FIBERS ZIJN GELIJK: TOPPIK VS. CABOKI VS. HAIRATIN

Haaruitval bij vrouwen. Mannelijke kaalheid. Haaruitval door stress. Vrouwelijke en mannelijke alopecia areata. Of wat je haaruitval ook is, misschien heb je onlangs ontdekt wat haarvezels zijn. En, jeetje, wat ben je enthousiast om ze uit te proberen! Maar met zoveel merken en soorten haarvezels, en met zoveel verschillende prijzen, hoe weet je nu welke je moet kiezen? Wat zijn de beste haarvezels? Laat ons eerst iets duidelijk maken: niet alle haarvezels zijn gelijk. En niet alle haarvezels zullen uitpakken zoals je verwacht dat ze zullen uitpakken.

Hair fibers, a good idea gone wrong.

Is het je opgevallen dat het hoofd van George Clooney vol haar zit, hoeveel jaren er ook voorbij gaan? Hoe overvloedig zijn haar eruit ziet in elke film waarin hij speelt? En hoe de meeste acteurs en actrices er uitzien alsof ze constant haartransplantaties krijgen? Nou, dat, mijn vriend, zijn haarvezels.

Voor het geval u er niet mee bekend bent: haarvezels zijn microdeeltjes van hetzelfde natuurlijke keratine-eiwit dat voorkomt in haar, nagels en huid. Deze deeltjes lijken op uw eigen haarschachten. Ze worden bewerkt en geladen met magnetisme zodat ze zich onmiddellijk aan de statische delen van menselijk haar hechten. Waardoor uw haar er 10 keer dikker en voller uitziet!

De meeste zijn gemaakt van keratine. Andere zijn gemaakt van wol of katoen. Er is ook een synthetisch type – dat er, zoals de naam al doet vermoeden, tamelijk nep uitziet en aanvoelt. Waar ze ook uit bestaan, de vezels worden allemaal “geleverd” in een busje dat over alle kalende, dunner wordende plekken kan worden geschud.

Het idee? Geniaal. De ontwikkeling? Niet zo. Wat een gemakkelijke manier leek om je haar dikker te maken, bleek in werkelijkheid schadelijk voor het haar, zag er goedkoop uit en werd heel gemakkelijk ontdekt. Drie eigenschappen die je zeker niet wilt in je oplossing voor haarverlies.

hair loss solutions for men

Een oplossing voor de vicieuze cirkel.

Ongeveer 12 jaar geleden werkten onze oprichters met hairextensions om vrouwen te helpen hun haaruitval te verbergen. Ze merkten dat de meesten van hen het heel moeilijk hadden om met haarverlies om te gaan en ermee te leven. Ze waren op zoek naar een betere oplossing. Ze wilden zich niet langer slaaf voelen van het dragen van oncomfortabele extensions of pruiken. Ze wilden zich goed voelen, en er goed uitzien, in hun eigen haar.

Lees ook: Veroorzaken je hairextensions je haaruitval?

Maar wat de reden ook was, er was één belangrijk punt dat opviel: het was de visuele ervaring van kaal worden of dunner worden die hen op een dieper, emotioneel niveau raakte. Bovendien was het zien dat hun haar dunner werd en uitviel stressvol voor hen, wat er op zijn beurt voor zorgde dat er nog meer haar uitviel.

Onze oprichters besloten zich erin te verdiepen. Ze wilden deze vrouwen helpen zich uit deze cyclus te bevrijden. Dat ze zich, ongeacht de oorzaak van hun vrouwelijke haaruitval, zo zelfverzekerd en zo comfortabel mogelijk in hun eigen haar zouden voelen. Wat de mannen betreft, zij waren op zoek naar een oplossing om mannelijk haarverlies te camoufleren waarbij ze zich nog steeds mannelijk zouden voelen.

Dus luisterden ze naar de ervaringen van hun klanten. Wat waren hun grootste zorgen? Wat stoorde hen het meest aan hun haaruitval? Welke oplossingen hadden ze geprobeerd? En hoe hadden die voor hen uitgepakt? En hoe niet? En zo werd Hairatin Hair Fibers geboren.

toppik caboki hairatin best hair fibers

Toppik vs. Caboki vs. Hairatin

We hebben de twee grootste traditionele haarvezelmerken geanalyseerd en gekeken waarover hun gebruikers klaagden. (Opmerking: Hoewel er vele andere merken beschikbaar zijn op de markt, zijn ze allemaal zeer vergelijkbaar in samenstelling met deze traditionele merken). We hadden Toppik haarvezels, bekend om zijn populariteit onder beroemdheden, en Caboki haarvezels, bekend om zijn plantaardige ingrediënten en algemeen toegankelijke prijs. Maar deden ze ook echt hun werk?

Na alles te hebben verzameld wat er misging met de bestaande merken, hadden onze oprichters een idee: deze reeds gevestigde oplossing voor haaruitval verbeteren, zodat het ook echt werkte en onschadelijk was voor reeds verzwakt haar. Dit waren hun belangrijkste klachten, en wat wij anders deden:

Probleem 1: “Sommige vezels bevatten ammoniak.”

haar. Waarom? Omdat het constant inademen ervan uw longen kan irriteren en ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Het constante topische gebruik ervan, aan de andere kant, droogt de hoofdhuid uit en kan breuk bevorderen, wat leidt tot -brace yourself- haarverlies!

Hairatin oplossing: Dag ammoniak!

We hebben de ammoniak volledig verwijderd om verdere schade aan gebruikers met reeds dunner wordend en/of beschadigd haar te voorkomen.

Probleem 2: “Het zag eruit als een goedkope hoofdhuid bedekking.”

Een van de redenen waarom gebruikers deze producten niet meer gebruikten, was het poedereffect. Hoewel ze beweerden zich te hechten aan de fijnste haarstrengen, merkten gebruikers met toenemend dunner wordend haar dat de Toppik- en Caboki-vezels bij het aanbrengen de neiging hadden op de hoofdhuid te vallen en klonters te vormen. Omdat ze niet magnetisch genoeg waren, zagen ze er uiteindelijk uit als een zeer goedkope hoofdhuidbedekking. Jakkes!

Hairatin oplossing: De grootte is belangrijk!

Te grote of te dunne vezels klonteren op je hoofdhuid of vallen er gewoon af. Wij hebben vezels kunnen maken die 10x dunner zijn dan andere merken, maar wel 20x meer magnetisch. Hoe? Door de vezels een elektromagnetische samenstelling te geven. In het Engels, a dipolar charge – wat betekent dat het ene uiteinde van de vezel positief is en het andere negatief – waardoor ze zich sterker en steviger binden met je bestaande haar. Hoeveel? 500% meer!

Probleem #3: “De kleur(en) kwam(en) niet overeen met de natuurlijke haarkleur en glans.”

Gebruikers verklaarden dat de Toppik- en Caboki-vezels na het aanbrengen een matte afwerking begonnen te vertonen die niet bij hun natuurlijke haarkleur paste. Door ze onder een microscoop te onderzoeken, ontdekten we dat deze vezels helemaal niet doorschijnend waren. Dit betekende dat gebruikers moesten blijven mixen en matchen om de juiste haarkleur te krijgen. Te veel moeite!

Behalve de zwarte en donkerbruine kleurschakeringen, leken de andere lichtere vezelkleuren echt ondoorzichtig. Ze hadden een bijna matte afwerking waardoor de vezels afstaken tegen de rest van het haar. Helemaal geen glans!

Hairatin oplossing: Shine on!

We hebben glans toegevoegd, waardoor de textuur, het uiterlijk en de kleur van de vezels identiek zijn aan die van echt haar. Hoe? Door sommige vezels doorschijnend te maken. Net zoals uw haar lichtjes van kleur verandert wanneer u er vanuit verschillende lichtomgevingen en invalshoeken naar kijkt, hebben de Hairatin-kleuren hetzelfde effect wanneer ze worden aangebracht. Ze bootsen de 100 tinten na die natuurlijk haar afgeeft wanneer het aan licht wordt blootgesteld. Het is volledig ondetecteerbaar en ziet er niet mat uit, in tegenstelling tot andere vezels.

Probleem 4: “De vezels hadden een krijtachtige poedertextuur.”

Voormalige Toppik- en Caboki-gebruikers klaagden over een krijtachtig, vlekkerig effect dat na verloop van tijd na het aanbrengen groter werd. Dit was natuurlijk niet waar gebruikers op hoopten toen ze kozen voor een discrete manier om hun kale plekken te verbergen. Het bleek dat hun formule het niet mogelijk maakte dat de vezels leken op de textuur van natuurlijk haar.

Hairatin oplossing: Een unieke formule!

Wij hebben unieke vezels samengesteld door keratine te mengen met katoen voor een 100% kleur en textuur match. Gemengde vezels zijn de beste manier om de statische kleverigheid van vezels te krijgen die op uw haar lijken. 100% keratine zal niet de glans van uw haar hebben, terwijl 100% katoen alleen op uw hoofdhuid kan klonteren. Op deze manier hebben we ervoor gezorgd dat de vezels er echt natuurlijk uitzien en een vezelachtige textuur hebben.

Probleem 5: “Vezels werden groen na een tijdje.”

Een andere factor die deze oplossingen uitsloot was “het groene effect”. Enkele uren nadat ze voor het eerst waren aangebracht, verklaarden gebruikers dat hun vezels een doffe groene kleur begonnen te vertonen die niet overeenkwam met hun natuurlijke haarkleur. Dus gingen we verder en deden een paar tests om te ontdekken dat zowel Toppik als Caboki vezels oplosbaar waren. Wanneer ze in contact komen met vochtigheid -of haar natuurlijke oliën- hebben ze de neiging om op te lossen, waardoor ze groenig worden. Uh-oh.

Hairatin oplossing: We hebben ze onoplosbaar gemaakt!

We hebben hier goed naar gekeken. Om ervoor te zorgen dat de vezels blijven zitten, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan zweet, water of vochtigheid, moesten we enkele veranderingen aanbrengen. Dus creëerden we vezels die niet oplossen in water of olie. Geen ongewenst groen effect meer!

best hair fibers toppik hairatin caboki

Jouw haar, jou keuze.

Hier komt het op neer. We hebben u de basisverschillen van de meest voorkomende haarvezels laten zien en de redenen waarom we besloten een product te maken dat het werk ook echt deed. Het komt erop neer dat niet alle haarvezels gelijk zijn, maar dat geen haar ook gelijk is. Dus bij het vinden van het beste product dat past bij uw behoeften – of het nu gaat om kaalheid bij vrouwen of vrouwelijke haaruitval, kaalheid bij mannen of kalende plekken – is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden die er zijn.

Als je je afvraagt of Hair Fibers vezels een oplossing zijn die ook voor jou zou werken, probeer het dan gerust eens uit. En waarom niet, laat ons weten hoe het uitpakt! Het is tenslotte uw haar, en uw mening. En ieders ervaring telt. We hopen dat u dit stuk nuttig vindt, en als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Dit is ons verhaal, en waarom we doen wat we doen. De reden achter onze motivatie? Om u te helpen de controle over uw haar terug te krijgen, en er weer verliefd op te worden. Onthoud, wij zijn hair om te helpen, het enige wat je hoeft te doen is je hand uit te steken!

Geef een reactie