fbpx

DE GEVOLGEN VAN HAARUITVAL BIJ MANNEN – HOE KUN JE HEM HELPEN? HAARUITVAL

haaruitval bij mannen

Ja, het onderwerp haaruitval is zeker een gevoelig onderwerp. Misschien heeft hij u verteld dat de gedachte aan haaruitval hem stoort of zelfs bang maakt. Maar sommige mannen proberen het te “negeren”, in de veronderstelling dat het maar tijdelijk is. Hoe dan ook, als hij inderdaad begonnen is zijn haar te verliezen, dan is hij zich daar waarschijnlijk heel bewust van.

Uw steun kan helpen om zijn negatieve kijk op de zaak te veranderen en hem het zelfvertrouwen te geven om naar mogelijke oplossingen te zoeken, als hij dat wil. De emotionele impact van haarverlies bij mannen is reëel. Het is dus belangrijk om het onderwerp met de nodige voorzichtigheid te benaderen. Het belangrijkste is dat het volkomen normaal is en dat we het ook zo beginnen te behandelen.

Het is geen verrassing dat voor de meeste mannen hun haar een fundamenteel onderdeel is van hun identiteit. Van hun zelfvertrouwen, en zelfs hun “mannelijkheid”.

Daarom kan het idee om het te verliezen – laat staan het proces om het te verliezen op gang te brengen – zeer, zeer verwoestend zijn. Als moeder, zus, echtgenote of partner kan het hartverscheurend zijn om te moeten zien hoe je geliefde de emotionele gevolgen van haaruitval ervaart.

Mannelijke kaalheid komt zo vaak voor dat naar schatting tweederde van de mannen ermee te maken krijgt tegen de tijd dat ze 35 jaar oud zijn. En tegen de tijd dat mannen 50 worden, heeft bijna 85% last van aanzienlijk dunner wordend haar, aldus de American Hair Loss Association.

BEGRIP VOOR HEM KOMT EEN HEEL EIND.
Als u merkt dat uw zoon, broer, echtgenoot of partner emotioneel geraakt wordt door zijn haaruitval, probeer er dan met hem over te praten. De eenvoudige handeling van het tonen van een ondersteunende manier zal hem helpen om de stress en het gevoel van verlies dat vaak gepaard gaat met een mannelijke kaalheid te verlichten.

Maar… hoe benader je het onderwerp? En nog belangrijker, welke mogelijke oplossingen kun je hem voorstellen om zijn ervaring te verlichten? We hebben ze voor je verzameld.

1. WEES GERUSTSTELLEND.
Als je tekenen van haaruitval ervaart, geeft dat meestal aanleiding tot negatieve emoties over ouder worden, of het gevoel dat je je sexappeal verliest.

Door hem te verzekeren dat haaruitval bij mannen volkomen normaal is, en dat het geen invloed heeft op wat hij echt voor je betekent, kan je hem helpen om de impact die het heeft op zijn zelfvertrouwen en eigenwaarde te verminderen.

2. WEET DAT HIJ EEN GEVOEL VAN SCHAAMTE KAN ERVAREN.

Mannen Haarverdunnende Oplossing
Als je kunt wachten tot hij het onderwerp zelf te berde brengt, doe dat dan. Begrijp dat bijna 60% van de mannen wel eens te maken heeft gehad met een vorm van “pesten” of plagen vanwege haaruitval.

Zelfs als hij er openlijk grapjes over maakt, geeft dat jou de kans om op een meer natuurlijke manier over het onderwerp te praten. Door hem te laten weten dat hij je kan vertrouwen met eventuele schaamte die hij voelt, zal hij zich openstellen en zich meer op zijn gemak voelen om erover te praten.

3. MOEDIG MANIEREN AAN OM HEM TE HELPEN ZIJN STRESS TE MINIMALISEREN.

Haarverdunnende Oplossing
Mannen vinden het meestal niet prettig om het gevoel te hebben dat ze de controle over situaties kwijt zijn. Haaruitval in het bijzonder is een van die situaties waar hij geen controle over heeft. Dit gevoel van controleverlies kan vaak tot stress leiden.

En de grootste oorzaak van aanhoudend haarverlies is de stress die ontstaat wanneer het haarverlies zelf wordt opgemerkt. Als we merken dat we haar verliezen, stijgt ons stressniveau, waardoor er nog meer haar uitvalt.

Manieren aanmoedigen om zijn stressniveaus, veroorzaakt door kaal worden, te verminderen kan echt helpen om het te verlichten. Hoe? Probeer ontspannende activiteiten zoals yoga, wandelen of het ontdekken van nieuwe hobby’s.

4. STEL EENVOUDIGE, PRAKTISCHE OPLOSSINGEN VOOR.
De vicieuze stresscyclus waar we het eerder over hadden, is waar de meeste mensen in vastlopen als ze voor het eerst tekenen van haaruitval merken. Een manier om die te doorbreken is het gebruik te overwegen van producten die de zichtbaarheid van die kale plekken onmiddellijk verminderen, zoals haarvezels.

Door zichzelf een pauze te gunnen van de stress die veroorzaakt wordt door het visueel ervaren van deze kale plekken, kan zijn haar daadwerkelijk de kans krijgen om terug te keren naar de natuurlijke groeifase. Geen extra stress.

Tegenwoordig zijn er veel behandelingsmogelijkheden voor zowel mannen als vrouwen die met haarverlies te maken hebben. Sommige, meer invasieve dan andere – zoals haartransplantaties – kunnen resulteren in overweldigende eerste stappen die hij gemakkelijk uit de weg gaat.

Klein beginnen met producten die hem echt het gevoel geven dat hij alles onder controle heeft, kan zijn pijn heel wat verzachten.

HIJ HEEFT JOU, ONGEACHT HET AANTAL HAARZAKJES!
Hoe je je man met haaruitval ook wilt steunen, je begrip en steun voor zijn gevoelens zullen een grote impact hebben. Door hem te verzekeren dat je aan zijn zijde staat, ongeacht het aantal haren dat hij nog op zijn hoofd heeft, maak je het verschil.

Als moeder, zus, echtgenote of partner weet u dat uw bijdrage de emotionele gevolgen van haaruitval bij mannen zal verzachten... en uw relatie nog sterker zal maken.