fbpx

ZOMERHAARUITVAL: WAAROM GEBEURT HET?

Blijf lezen om uit te vinden wat je kunt doen om

fase. En hoe je sterk, gezond uitziend haar kunt bevorderen tijdens de zonnigste dagen van het jaar!

Waarom verliezen we meer haar tijdens de zomer?

De oorzaken van haaruitval in de zomer lopen sterk uiteen. Maar ze hebben allemaal iets gemeen: ze zijn te wijten aan beschadiging van de follikels. Hoe? Door een verhoogde blootstelling aan externe factoren zoals warmte, chloor, zout water en zonnestralen.

Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat het haar broos en droog wordt. En uiteindelijk afbreken en/of uitvallen. Bovendien zijn haarzakjes die het hele jaar overleven niet langer nodig als schild tegen de zon, dus vallen ze gewoon uit.

Het goede nieuws is dat als je seizoensgebonden haarverlies hebt, er manieren zijn om met de aangerichte schade om te gaan en je beste haar naar voren te brengen! Maar laten we eerst eens duiken in de redenen waarom dit seizoen haarverlies bij mannen en vrouwen beïnvloedt.

Haaruitval in de zomer bij mannen en vrouwen

  1. INDIRECTE ZON (MEESTAL MANNEN)

Ja, de directe UV-stralen van de zon kunnen sporen van vocht opzuigen en uw manen dof, droog en verkleurd maken. Maar wist je dat indirecte zonnestralen je haar ook kunnen beschadigen?

Er wordt zelfs gedacht dat indirecte zonnestralen de haarfollikels van de hoofdhuid nog meer beschadigen dan directe zonnestralen. Waarom? Omdat hun warmte-intensiteit lager is, kun je schade oplopen zonder het te voelen.

  1. SEA SALT (BOTH)

Zeewater heeft een hoge concentratie mineralen en vitaminen, wat helpt om de huid te ontgiften, zwellingen te verminderen en wonden te behandelen.

Maar constante zoutheid in combinatie met een stijging van de temperatuur tijdens de zomer kan leiden tot haaruitval of andere vormen van haarbeschadiging. Waarom? Omdat je haar uiteindelijk het zout zal absorberen, waardoor het droger wordt en vatbaarder voor breuk.

  1. CHLOOR (MEESTAL VROUWEN)

Laten we eerlijk zijn… De meeste vrouwen willen niet dat hun haar nat wordt in het zwembad, toch? Samen met het chloor, wordt zwembadwater over het algemeen beschouwd als vies en stinkend. Maar wat als we je een hack geven die het effect van chloor op je haar drastisch zal veranderen?

Het is zo simpel dat je ons niet zult geloven. Probeer de volgende keer dat je het zwembad ingaat een beetje olijf- of kokosolie toe te voegen voordat je erin duikt. Of maak je haar nat voordat je douchewater gebruikt. Waarom? Dit zorgt ervoor dat je haar minder chloor absorbeert, waardoor er minder schade aan je schacht ontstaat.

  • HOEDEN (MEESTAL MANNEN)

Hoewel zowel mannen als vrouwen hoeden dragen, dragen mannen ze meestal om hun reeds bestaande haaruitval te verbergen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, trekt een hoed meestal niet aan het haar.

Maar een zeer strakke hoed die druk uitoefent op de hoofdhuid of aan het haar trekt, kan dat wel doen. Deze vorm van haaruitval wordt tractie alopecia genoemd. Na verloop van tijd zal dit leiden tot littekenvorming en miniaturisatie van de haarfollikels.

  • GEBLEEKT HAAR (MEESTAL VROUWEN)

Je haar blond verven of een lichtere tint tijdens de zomer is een oude trend. Maar wat gebeurt er als je pas geverfde haar tijdens de warme zomerdagen wordt blootgesteld aan te veel van alles?

Je haar krijgt niet alleen koperkleurige tinten en mogelijk groen getinte punten, het kan ook gevoeliger worden door de chemicaliën waaraan het onlangs werd blootgesteld. En deze gevoeligheid ontwikkelt zich meestal tot meer dan gebruikelijke haaruitval.

Breng je beste haar naar voren…

Dus als je haar al dunner wordt, of als je meer haarverlies hebt dan normaal door het zomerweer, dan hebben wij het voor jou. Haarvezels kunnen onmiddellijk zichtbare kale plekken verdoezelen (zelfs bij de haarlijn!) en uw haar dikker en voller laten lijken. Binnen enkele seconden. Plus, Hairatin Fibers zijn zelfs water-, wind- en zweetbestendig. Over zomer-proof gesproken!