fbpx

TOP 5 REDENEN WAAROM JE HAAR VERLIEST – EN HOE TE WERKEN MET WAT JE HEBT!

redenen voor haaruitval

We verliezen allemaal haar, zo’n beetje de hele tijd. Maar soms komt er een iets grotere klomp haar vast te zitten in je borstel. Of je vindt een haarbal die je doucheputje verstopt. En je wordt er gek van. Heb ik gelijk? Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen waarom je haar verliest. Maar het belangrijkste is, hoe je kunt werken rond haaruitval en gebruiken wat je hebt.

Stel je voor dat je het aantal haren dat je hebt kunt vermenigvuldigen met 10… Stel je voor dat je een volle bos haar kunt hebben, zelfs als je haar afbreekt of uitvalt. En stel je voor dat je dit zou kunnen bereiken in minder dan 2 minuten terwijl je je elke ochtend klaarmaakt. Zou je je niet geweldig voelen?! Hier is hoe.

REDENEN WAAROM U HAAR VERLIEST:

1. Haarstyling

Van hitte stylingtools -zoals een krultang of stijltang- tot kapsels die je haar te veel belasten -zoals strakke haarbanden of haarvlechten. Hitte en trekken aan het haar maken je haar vatbaarder voor breuk. Als u dagelijks gebruik maakt van warmtestylingapparaten of strakke paardenstaarten, zal uw haar waarschijnlijk regelmatig dunner worden, of zelfs uitvallen.

Tip: Heeft u wel eens van haarmaskers gehoord? Probeer eens een wekelijks haarmasker. Ze helpen uw haar te regenereren door het zijn glans, zachtheid en kracht terug te geven! Sommige staan erom bekend dat ze haarbreuk, kroezen en beschadiging verminderen. Plus, er zijn zoveel DIY opties dus je hoeft geen fortuin uit te geven!

2. Haarproducten

Hoewel we ongeveer 100 haren per dag verliezen, is het niet normaal om zoveel haar te verliezen elke keer dat je je haarverzorgingsroutine toepast. Te veel haarverzorgingsproducten kunnen je haar zwaarder maken dan nodig is. Probeer het simpel te houden!

Tip: Vermijd producten die parabenen bevatten of ingrediënten die te ingewikkeld zijn om te spellen.

3. Haarkleuring en behandelingen

Haarkleuring, bleken of behandelen is niet schadelijk als het correct wordt toegepast. Maar wanneer deze behandelingen te regelmatig worden gedaan, kan het dat wel zijn. Je moet nooit teveel behandelingen op dezelfde dag laten doen.

Als je je haar in één keer bleekt, kleurt en steilt, verzwakt je haarschacht en breekt je haar. En haarbreuk resulteert in dunner wordend haar.

Tip: Bespreek met uw kapper dat de veranderingen die u aan uw haar wilt doen op een progressieve manier gebeuren. Geef je haar de tijd om gezonder te worden voor je er stress op blijft uitoefenen!

4. Stress (vooral na een pandemie!)

Haaruitval door stress, medisch Telogen Efflevium genoemd, treedt op wanneer het haar van een groeifase overgaat naar een rustfase. Dit gebeurt ongeveer 3-6 maanden na een “trigger”, die zowel fysiek als psychologisch kan zijn.

Veel voorkomende triggers zijn bijvoorbeeld het meemaken van een zeer stressvolle gebeurtenis of situatie. Evenals het hebben van hoge koorts, een chronische ziekte, een zware operatie, ernstige emotionele stoornissen, bloedarmoede, crash diëten, hypothyreoïdie, of drugs.

Tip: Als we merken dat we haar verliezen, stijgt ons stressniveau, waardoor er nog meer haar uitvalt. In deze vicieuze cirkel blijven de meeste mensen steken als ze voor het eerst tekenen van haaruitval opmerken. Overweeg het gebruik van producten die de zichtbaarheid van kale plekken onmiddellijk verminderen om jezelf een pauze te geven van de stress die veroorzaakt wordt door het visueel ervaren van deze kale plekken. Zo krijgt je haar de kans om terug te keren naar zijn natuurlijke groeifase zonder extra toegevoegde stress!

5. Natuurlijke veroudering en genetica

Sommige vrouwen hebben last van dunner wordend haar boven op het hoofd of de haarlijn, een terugwijkende haarlijn of haarverlies aan de zijkanten. Dit wordt vrouwelijke kaalheid genoemd.

Hetzelfde geldt voor mannen. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen heet mannelijke kaalheid en is genetisch bepaald. De tekenen zijn het dunner worden op de kruin, bovenop, aan de zijkanten, of het ontwikkelen van een terugwijkende of rijpe haarlijn.

Tip: Als uw haarverlies te wijten is aan oncontroleerbare oorzaken zoals natuurlijke veroudering en genetische factoren, haal dan het beste uit wat u nog hebt! Hebt u al eens haarvezels geprobeerd? Dat zijn kleine vezels gemaakt van dezelfde proteïne als in uw haar. Deze kleine haartjes hechten zich aan uw bestaande haar om het er voller en dikker uit te laten zien, in enkele seconden. Dat is nog eens slimmer werken, niet harder!

WAT TE DOEN? WERK MET WAT JE HEBT!

Bij haaruitval is het altijd belangrijk om het probleem bij de wortels aan te pakken. Letterlijk. De oorzaken van haaruitval zijn talrijk, maar de behandelingen tegenwoordig ook. Ga naar een professional -niet je kapper maar een Hair Restoration Doctor- en vraag om hulp bij het kiezen van de oplossing die het beste bij jouw geval past. Vergeet niet dat tegen de tijd dat u het merkt, u al ongeveer 50% van het haar in dat gebied kwijt bent.

Soms kun je wel en soms kun je je haar niet terug krijgen. Maar terwijl u bezig bent, waarom zou u niet werken met wat u al hebt? Stel je voor dat je het aantal haarstrengen dat je hebt x10 zou kunnen vermenigvuldigen… Stel je voor dat je een volle bos haar zou kunnen hebben, zelfs als je haar afbreekt of uitvalt. En stel je voor dat je dit elke ochtend in minder dan 2 minuten zou kunnen bereiken terwijl je je klaarmaakt.

Dat kan, met Hair Fibers. Hair Fibers bestaan om u zo comfortabel mogelijk te laten voelen in uw eigen haar. Voor sommige vrouwen geeft het een jonger gevoel en een boost aan hun gevoel van eigenwaarde. Sommige mannen voelen zich zelfverzekerder en mannelijker als ze weer controle over hun haar krijgen.

Dus, bent u klaar om weer verliefd te worden op uw haar? Bekijk hier de echte resultaten.